Forsker med solide kompetencer indenfor data management og statistiske analyser til Hjerteforeningen

Ansøgningsfrist: 
18. april, 2022

 Søg stillingen her: Forsker med solide kompetencer indenfor data management og statistiske analyser til Hjerteforeningen - Hjerteforeningen

 

Med 124.0000 medlemmer er Hjerteforeningen Danmarks næststørste patientorganisation. Hver dag kæmper vi kampen for et bedre liv for mennesker med hjertesygdom. Vi finansierer forskning i verdensklasse, trækker politikerne i hjerternes retning og støtter patienter og pårørende i deres liv med hjertesygdom.

Hjerteforeningen søger en forsker til at varetage datamanagement, udføre statistiske analyser, data visualisering og deltage i forskningsprojekter. Fælles for alle opgaver vil være, at de skal understøtte Hjerteforeningens strategi, hvor vi kæmper for bedre livskvalitet til landets hjertepatienter og deres pårørende.

Om stillingen

Du bliver en del af Hjerteforeningens medarbejdergruppe med tværgående ansvar for analyse- og forskningsopgaver i Hjerteforeningen. Nogle opgaver i gruppen handler om at understøtte Hjerteforeningens teams med analyser, der relaterer sig til en bred vifte af målgrupper lige fra hjertepatienter og pårørende til frivillige og kunder. Mens andre opgaver vil være forskningsrelaterede fx udtræk og analyser af nøgletal fra nationale databaser og analyser af patientrapporterede datasæt om livet med en hjertesygdom.

Dine opgaver bliver bl.a. at bearbejde og visualisere data samt at identificere og udføre statistiske analyser. Derudover kommer du til at arbejde på Danmarks Statistiks Forskerserver og bruge data fra Landspatientregisteret og andre nationale registre. Dette arbejde indebærer bl.a. vedligehold af Hjerteforeningens internetbaserede databaser, Hjertetal, der indeholder diverse statistikker på forekomst af hjertesygdomme i Danmark samt surveydata fra ’Livet med en hjertesygdom’. Se www.hjertetal.dk og www.livetmedenhjertesygdom.dk. Derudover forventes du at understøtte Hjerteforeningens forskere og analysekonsulenter i fht. deres arbejde med data og analyser samt gennemføre egne forskningsprojekter i samarbejde med forskerteamet og eksterne partnere.

Dine kompetencer som forsker:

 • Relevant videregående uddannelse på kandidatniveau inden for fx Folkesundhedsvidenskab, Biostatistik, Data Science, eller lign.
 • Du har minimum 5 års forskningserfaring
 • Solid erfaring med at arbejde med statistiske analyser og data management af komplekse datasæt
 • Meget gerne erfaring med de nationale sundhedsregistre/Danmarks Statistik, herunder Landspatientregisteret, Lægemiddelstatistikregisteret o.l.
 • Solid erfaring med programmering i R og meget gerne kendskab til SAS
 • En vis erfaring med statistiske analyser og modeller
 • Gerne erfaring med R Shiny app, GitHub og Drake
 • Gerne erfaring med datavisualisering generelt
 • Erfaring med at samarbejde med og supportere, forskere samt gennemføre selvstændige forskningsprojekter i tværfagligt samarbejde
 • Erfaring og interesse i at formidle komplekse resultater til interessenter inkl. Hjerteforeningens egne ansatte, som ikke alle har en kvantitativ baggrund
 • Gode samarbejdsevner i forhold til at arbejde på tværs i organisationer og med eksterne samarbejdspartnere

Vilkår

Vi kan love dig en arbejdsplads, hvor ambitionerne er store og hvor stemningen er god – og hvor vi alle arbejder for et fælles og større formål. Vi kan tilbyde en konkurrencedygtig lønpakke inkl. pension samt sundhedsforsikring og andre personalegoder. Vi giver dig gode muligheder for at påvirke og forme din egen hverdag, og du kan regne med stærk ledelsesmæssig opbakning.

Vi tør eksperimentere med nye arbejdsformer, og det gør vi for skabe rammer for et godt, udviklingsrigt og sundt arbejdsliv. Det betyder blandt andet, at vi har fri arbejdstid og arbejdssted. Du kan således være med til at planlægge, hvornår du arbejder på kontoret og hvornår du arbejder hjemmefra.

Hjerteforeningen har røgfri arbejdstid. Røgfri arbejdstid betyder, at medarbejderne ikke må ryge i arbejdstiden – hverken indendørs, udendørs eller udenfor matriklen. Dette gælder både internt og eksternt ved repræsentation af Hjerteforeningen.

Arbejdspladsen er Hjerteforeningens hovedkontor på Vognmagergade 7, tæt ved Nørreport Station.

 

Ansøgning og kontakt

Du søger stillingen ved fremsendelse af din ansøgning, CV og evt. publikationsliste senest mandag d. 18. april 2022

Ansættelsessamtale afholdes i uge 16 og 17. Forventet opstart 1. juni eller efter nærmere aftale.

Vil du vide mere om stillingen kan du kontakte teamleder Poul Dengsøe Jensen på pdjensen@hjerteforeningen.dk / tlf. 23 37 51 58 eller seniorforsker Nina Føns Johnsen på njohnsen@hjerteforeningen.dk / 30 24 60 44

 

Om os

I Hjerteforeningen kæmper vi for det hjerte, der slår i os alle – for ingen skal stå alene, når lynet slår ned. Siden 1962 har vi med viden, investeringer og vigtige resultater medvirket til, at Danmark er på internationalt topniveau inden for forskning i hjertesygdomme.

Hver dag tager vi kampen op for hjertet og for de mere end 500.000 danskere, der lever med en hjerte-kar-sygdom. I de senere år har vi også intensiveret indsatsen i at uddanne danskerne i livreddende førstehjælp, udbrede antallet af hjertestartere i det frie rum og give ethvert menneske med hjertesygdomme inde på livet mulighed for at søge hjælp, støtte og rådgivning hos os. Vi er 130 medarbejdere, flere tusind frivillige i hele landet, og vi har 124.000 medlemmer. Læs mere på hjerteforeningen.dk

Ansøgningsfrist:

18. april 2022

Arbejdsområder:
Forskning

Stillingstyper:
Fuldtid