Temaaften: Statistikerens rolle i det danske mediebillede

Den 27. september 2022 afholder Dansk Statistisk Selskab (DSTS, tidligere: Dansk Selskab for Teoretisk Statistik) en temaaften, hvor vi sætter fokus på statistikerens plads og tilstedeværelse i mediebilledet. Her inviterer vi talere både fra pressen og fra vores eget bagland til en aften som skal belyse muligheder og udfordringer ved kontakten mellem statistikere og pressen.
Vi skal høre om personlige erfaringer, røverhistorier, refleksioner og inspiration i fire korte oplæg fra to journalister (Lars Igum Rasmussen fra Politiken og Thomas Hoffmann fra Videnskab.dk), og to statistikere, som har omfattende presseerfaring (Susanne Ditlevsen og Claus Ekstrøm, begge fra Københavns Universitet). Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål i en efterfølgende paneldebat, som modereres af Theis Lange (Københavns Universitet). 
Sted: Lokale 35-01-06, Center for Samfund og Sundhed, Københavns Universitet Gammeltoftsgade 13, 1355 København K
Tilmelding Deltagelse er gratis, men kræver forudgående tilmelding her: https://forms.gle/W29FcguUQykn4CHR7. Der er et begrænset antal pladser, som uddeles efter først-til-mølle-princippet. Arrangementet er støttet af Danish Data Science Academy.
Program

  • 17.30 -17.35: Velkommen
  • 17.35 - 17.50: Lars Igum Rasmussen (Sundhedsredaktør, Politiken)
  • 17.50 - 18.05: Claus Ekstrøm (Professor i Biostatistik, Københavns Universitet)
  • 18.05 - 18.20: Thomas Hoffmann (Journalist, Videnskab.dk)
  • 18.20 - 18.35: Susanne Ditlevsen (Professor i Statistik, Københavns Universitet)
  • 18.35 - 19.15: Spisning og networking
  • 19.15 - 19.45: Paneldebat og spørgsmål, modereret af Theis Lange (Professor i Biostatistik og Institutleder for Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU)
  • 19.45 - 20.00: Afrunding og optakt til fremtidige aktiviteter fra DSTS’ Udvalg for Formidling og Presse

Baggrund
Arrangementet er første initiativ fra Dansk Statistisk Selskabs nyoprettede Udvalg for Formidling og Presse, som blev i nedsat i 2022 for at fremme statistikernes kontakt med pressen og kommunikationskompetencer mere generelt. Vi vil følge op på dette kick-off-arrangement med andre mere målrettede aktiviteter, fx. medietræning for statistikere, statistikworkshops for journalister, produktion af populærvidenskabelige podcasts, foredragsaftener for offentligheden og nye initiativer der kan bygge bro til gymnasiernes matematikundervisning. Der vil til denne temaaften også være information om hvordan du kan engagere dig i dette arbejde, og du er desuden altid velkommen til at kontakte os på ufp@dsts.dk